Recutering via LinkedIn

LinkedIn is een sociaalnetwerksite om zakelijke netwerken op te bouwen. Ook recutering via LinkedIn geraakt meer en meer ingeburgerd.

Sinds 2010 heeft men in Amsterdam een eigen kantoor. Het is gevestigd in the World Trade Centre op Schiphol. 

Maar waarom Nederland? De keuze is op Nederland gevallen, omdat dit land de meeste actieve gebruikers wereldwijd heeft. Er zijn ongeveer 15 miljoen Nederlanders actief op LinkedIn.

Waar houdt het bedrijf zich mee bezig? LinkedIn legt voornamelijk de nadruk op adverteren en recutering. Bovendien verkopen ze ook advertenties en softwarelicenties.

fileUX2F6r

Welke voordelen biedt LinkedIn aan uw bedrijfa als uw wil recuteren via LinkedIN?

  • De vindbaarheid van uw bedrijf wordt vergroot.
  • Uw diensten en producten worden gepromoot.
  • Nieuws en recente activiteiten onder aandacht brengen.
  • Er worden aanbevelingen gegeven–> meer zekerheid voor buitenstaanders(potentiële klanten).
  • Uw werknemers worden getoond.
  • Uw bedrijfspagina kan gevolgd  worden.
  • LinkedIn houdt statistieken bij.

Als je een goede bedrijfspagina op LinkedIn wenst, is het belangrijk dat je voor een goede omschrijving zorgt. Denk maar aan een aantrekkelijk logo, type en omvang, locatie(s) en de branche. Daarnaast maak je ook gebruik van targeted updates. Ook voeg je producten en diensten toe, zodat iedereen op de hoogte is van uw bedrijf/doel. En zeker belangrijk: vraag naar recommendations. Zoals ik hierboven al heb vermeld, geeft dat meer zekerheid voor mensen.  Probeer ook zeker te werken met statistieken.

Verder zijn het aantal connecties  cruciaal. Om te beginnen maak je hierdoor je bedrijf bekender. Dit  zorgt er dan ook ineens voor dat je sneller recommendations krijgt.  Het beste is om regelmatig nieuwe connecties te maken, dus niet  enkel wanneer je op zoek bent naar een nieuwe werknemer. Een bedrijf dat veel connecties heeft is veel aantrekkelijker.

Tenslotte bestaat er ook een handleiding voor Digital Recruiting via Linkedin. Dit boek kan je in elke boekwinkel verkrijgen. Het kost 27,50 euro:

o

Knipsel